Informacijos šaltinis – VšĮ „Socialinė iniciatyva”

Birželio 1 d. minint Tarptautinę vaikų gynimo dieną paaiškėjo tarptautinės organizacijos Reach for change inicijuoto pokyčių konkurso „Talentas keisti“ nugalėtojai. Verslo idėjų konkurse iš viso dalyvavo 136 verslo idėjos, iš kurių per kelis vertinimo etapus buvo išrinktos 6 finalinės idėjos, iš kurių dviem geriausioms socialinio verslo idėjoms atiteko prizai po 20 000 Eur.

Tarp dviejų geriausių socialinių verslų idėjų buvo išrinkta, pirmus gyvavimo metus skaičiuojanti socialinio verslo įmonė iš Pasvalio – VšĮ Socialinė iniciatyva ir jos vykdomas mobilus darbas su jaunimu kaimiškose vietovėse.  Jai atiteko 20 000 EUR vertės prizas, kurį antrus metus įsteigė merginų ir moterų įgalinimą skatinantis fondas The Ella Fund, skiriantis finansavimą moters verslininkės pasiūlytam sumanymui. Visiems šešiems į finalą patekusiems dalyviams suteikta ir unikali ekspertinė parama – kvietimas dalyvauti iki trejų metų truksiančioje verslo inkubatoriaus programoje, kurioje dalyvaudami socialinių iniciatyvų autoriai gaus profesionalias verslo ekspertų konsultacijas, pagalbą verslo kūrimo klausimais ir turės galimybę bendrauti su įkvepiančiais mentoriais.

VšĮ Socialinė iniciatyva – socialinio verslo įmonė, įsteigta siekiant daryti teigiamą socialinį poveikį jaunimo, vietos bendruomenėms, kitoms socialinėms grupėms ir kurios tikslas yra ne pelno, o teigiamų pokyčių visuomenėje siekimas. Gautas pelnas skiriamas vienai ar kelioms socialinėms problemoms spręsti, reinvestuojamas į socialinio verslo plėtrą. Vykdant mobilų darbą su jaunimu siekiama ne tik pasirūpinti kokybiškomis ir įdomiomis veiklomis kaime gyvenantiems jaunuoliams, bet ir kalbėtis su jais pilietiškumo, sveikos gyvensenos, žalingų įpročių prevencijos, lytiškumo ir kitomis aktualiomis temomis, kuriomis jie neturi su kuo pasikalbėti be baimės būti nesuprasti ar pasmerkti. Šiuo metu įmonėje dirba 2 mobilios jaunimo darbuotojų komandos veiklą vykdančios Pasvalio ir Biržų rajonuose. Iš viso įmonėje dirba 6 darbuotojai, iš kurių net 4 dirbti ir gyventi į Pasvalio rajoną nutarė grįžti iš užsienio ar didžiųjų šalies miestų.

Smagu pasidžiaugti, jog prie šios socialinio verslo idėjos plėtros ir sėkmingo starto prisidėjo ir Pasvalio rajono vietos veiklos grupė. 2014-2020 m. Pasvalio rajono vietos plėtros strategijoje viena iš priemonių buvo skirta NVO socialinio verslo kūrimui. Būtent pasinaudojus šia priemone buvo suteiktas dar stipresnis impulsas sėkmingos, o svarbiausia itin reikalingos veiklos plėtrai. Socialinis verslas – tai nauja, inovatyvi, tačiau vis dar mažai žinoma verslo sritis, galinti ne tik kurti ekonominę naudą, bet ir skatinti taip reikalingą teigiamų socialinių pokyčių atsiradimą.

Straipsis Pasvalio rajono „Darbas” laikraštyje: http://darbs.lt/2020/06/26/konkurso-talentas-keisti-prizas-jaunu-pasvalieciu-komandai/

VšĮ „Socialinė iniciatyva” įgyvendina projektą pagal Pasvalio r. VPS priemonę Nr. LEADER-19.2-SAVA-1  „NVO socialinio verslo kūrimas“ , projekto pavadinimas „Mobilus darbas su jaunimu Pasvalio rajone“ Nr. PASV-LEADER-6B-DS-6-3-2019 / 42VS-PV-19-1-08784-PR001.

Parašykite komentarą