Pasvalio krašto molis braškėms suteikia ypatingą skonį

Pareiškėja Jovita Kizienė 2021 m. spalio 29 d. įgyvendino projektą „„Investicijos į J. Kizienės ūkį braškių auginimo ir apdorojimo verslui pradėti“ Nr. PASV-LEADER-3A-D-8-3-2020 / 42VS-PV-20-1-08300-PR001.  Apie veiklą: Kažkas, perskaitęs straipsnio pavadinimą, tikriausiai šyptels – liepos antra pusė, o jie apie braškes rašo – jos jau beveik baigėsi! Iš tiesų į Kiemėnus važiavome ragauti bene paskutinių šių metų derliaus uogų. Tiesa, ne tik paprastų, bet ir liofilizuotų. Ką reiškia šis sunkiai ištariamas žodis, papasakosiu šiek tiek vėliau, o dabar leiskite pristatyti šio straipsnio herojus – Jovitą ir Renatą Kizius. Ji – kiemėnietė, jis – pasvalietis. Abu susitiko Vilniuje skirtingose švietimo įstaigose studijuodami labai panašią discipliną: Jovita – verslo, o Renatas – transporto vadybos. – Mus suvedė Renato brolis. Aš pas jį dirbau vaikų aukle. Taip ir susipažinome, – šypsosi Jovita. Pora kartu jau vienuolikti metai. Prieš septynerius prisiekė vienas kitam amžiną meilę. Dar studijų laikais moteris dirbo iš mūsų krašto kilusio gydytojo Alfredo Maruškos klinikoje administratore. Gimus Motiejui pasinėrė į motinystės rūpesčius. Renatas sėdo prie tolimųjų reisų krovininio automobilio vairo. Prabėgus trejiems metams po Motiejaus gimimo, pasaulį išvydo Jokūbas. 600 kilogramų per dieną  Daugiau galite skaityti laikraštyje Darbs.lt