2020 m. balandžio 16-23 d. vyko Pasvalio rajono vietos veiklos grupės PAK posėdis, taikant rašytinę procedūrą, kurio metu buvo svarstyta:

  1. SVARSTYTA dėl MB Pumpėnų mėsinė vietos projekto „Mėsos perdirbamoji gamyba“ (vietos projekto paraiškos atpažinties (registracijos) kodas Nr. PASV-LEADER-3A-D-8-1-2020 – NUTARTA, pritarti  ir rekomenduoti pradėti kitą vertinimo etapą.
  2. SVARSTYTA dėl MB „Varanga“ vietos projekto „MB „Varanga“ verslo įkūrimas“ (Vietos projekto paraiškos atpažinties (registracijos) kodas Nr. PASV-LEADER-6A-D-8-2-2020) – NUTARTA, pritarti ir rekomenduoti pradėti kitą vertinimo etapą.
  3. SVARSTYTA dėl Jovitos Kizienės vietos projekto „Investicijos į J. Kizienės ūkį, braškių auginimo ir apdorojimo verslui pradėti“ (Vietos projekto paraiškos atpažinties (registracijos) kodas Nr. PASV-LEADER-3A-D-8-3-2020) – NUTARTA, pritarti  ir rekomenduoti pradėti kitą vertinimo etapą.
  4. SVARSTYTA dėl Ingos Račkauskienės vietos projekto „Augalininkystė Vaškų seniūnijoje“ (Vietos projekto paraiškos atpažinties (registracijos) kodas Nr. PASV-LEADER-3A-D-8-4-2020) – NUTARTA, pritarti ir rekomenduoti pradėti kitą vertinimo etapą.
  5. SVARSTYTA dėl Jaunimo iniciatyvinė grupė „Marabu“ vietos projekto „Rinkis savo kelią (Choose your way)“ (Vietos projekto paraiškos atpažinties (registracijos) kodas Nr. PASV-LEADER-6B-jkv-8-10-2020) –NUTARTA, pritarti ir rekomenduoti pradėti kitą vertinimo etapą.
  6. SVARSTYTA dėl Aldonos Sabienės ūkininko ūkis vietos projekto „Augalininkystės ūkio plėtra“ (Vietos projekto paraiškos atpažinties (registracijos) kodas Nr. PASV-LEADER-3A-D-8-9-2020) – NUTARTA, pritarti ir rekomenduoti pradėti kitą vertinimo etapą.
  7. SVARSTYTA dėl UAB „AURIKUS“ vietos projekto „AUGALININKYSTEI BŪDINGŲ PASLAUGŲ VEIKLA“ (Vietos projekto paraiškos atpažinties (registracijos) kodas Nr. PASV-LEADER-3A-D-8-8-2020) – NUTARTA, pritarti ir rekomenduoti pradėti kitą vertinimo etapą.
  8. SVARSTYTA dėl MB ‚PIRTIES PRAMOGOS“ vietos projekto „DAUGIAFUNKCINIŲ ŽEMĖS ŪKIO PASLAUGŲ CENTRAS“ (Vietos projekto paraiškos atpažinties (registracijos) kodas Nr. PASV-LEADER-3A-D-8-7-2020) – NUTARTA, nepritarti ir nerekomenduoti pradėti kito vertinimo etapo. Reitinguojant vietos projektus, pagal VPS priemonės veiklos sritį Nr. LEADER-19.2-SAVA-6.2. vertintojo nustatytas pereinamasis balas 80. Valdybos narių ir NMA atstovo buvo atsižvelgta į lėšų trūkumą ir nustatyta, kad pagal šią veiklos sritį finansuojami vietos projektai galimi du. Šis VP surinko  75 balus t. y.  mažiau už pereinamąjį balų skaičių 80 balų. Tai reglamentuojama VP administravimo taisyklių 95.2 papunktyje. Balsavimo rezultatai: nepritariu ir nerekomenduoju pradėti kito vertinimo etapo“ – 12 (vienbalsiai). 
  9. SVARSTYTA dėl UAB „MELTECH LT“ vietos projekto „UAB „MELTECH LT“ VEIKLOS PLĖTRA“ (Vietos projekto paraiškos atpažinties (registracijos) kodas Nr. PASV-LEADER-6A-D-8-5-2020) – NUTARTA, pritarti ir rekomenduoti pradėti kitą vertinimo etapą. 
  10. SVARSTYTA dėl MB „Saido statyba“ vietos projekto „MB „Saido statyba“ verslo plėtra“ (Vietos projekto paraiškos atpažinties (registracijos) kodas Nr. PASV-LEADER-6A-D-8-6-2020) – NUTARTA, nepritarti  ir nerekomenduoti pradėti kito vertinimo etapo. Reitinguojant vietos projektus, pagal VPS priemonės veiklos sritį Nr. LEADER-19.2-SAVA-6.1. gauti du vietos projektai. Vertintojo nustatytas abiems vietos projektams pereinamasis balas 85. Šiuo vietos projektu prašoma didesnė paramos suma – 30 937,90 Eur., vienai darbo vietai (visam etatu) sukurti.  Tą patį balų skaičių surinkęs vietos projektas  „UAB „MELTECH LT“ VEIKLOS PLĖTRA“ (Vietos projekto paraiškos atpažinties (registracijos) kodas Nr. PASV-LEADER-6A-D-8-5-2020) pretenduoja 1 darbo vietą (visą etatą) sukurti  su 14 166,00 Eur paramos suma. Valdybos narių ir NMA atstovo buvo atsižvelgta į lėšų trūkumą ir nustatyta, kad pagal šią veiklos sritį finansuojamas tik vienas vietos projektas, kuris prašo mažesnės paramos sumos 1 darbo vietai (visam etatui) sukurti. Tai reglamentuojama VP administravimo taisyklių 95.3.1. papunktyje. Balsavimo rezultatai: nepritariu ir nerekomenduoju pradėti kito vertinimo etapo“ – 12 (vienbalsiai). Netinkamo balsavimo atvejų nenustatyta.

2020 m. balandžio 23 d. vykusio projektų atrankos komiteto posėdžio protokolą galite rasti čia – Protokolas Nr. 3.

Parašykite komentarą