„Verslumas per amatus“ Nr. PASV-LEADER-1C-M-9-13-2020 / 42VS-PV-20-1-11530-PR001

Įgyvendinant projektą vyks amato – verslumo mokymai Pasvalio r. gyventojams, kurių metu vyks teoriniai ir praktiniai mokymai verslumo skatinimo, motyvavimo,  savarankiško užimtumo ir tradicinių amatų sertifikavimo temomis. Praktinių įgūdžių įgijimas  vyks mokantis amatų. Tam numatytos amatų dirbtuvės, kurių metu projekto dalyviai galės išmokti pasigaminti gaminį, jį tobulinti, išdirbti ir siūlyti rinkai kaip prekę. Taip pat dalyviai savarankiškai galės planuoti savo užimtumą, kurio metu gali  generuoti papildomas pajamas iš pasigamintų gaminių ir planuotis galimybę apsiginti tradicinio amatininko sertifikatą. Tokiu būdu bus skatinamas verslumas per amatus. Tradiciniai amatai ir verslai, pritaikyti šiuolaikinės rinkos reikmėms bei sudarydami sąlygas naujoms darbo vietoms sukurti, yra kaip alternatyva (ne žemės ūkio) veikloms kaimuose ir miesteliuose ugdyti kaimų ir miestelių gamybinius pajėgumui, plėtoti paslaugų sektorių ir didinti gyventojų užimtumą.

Vietos projekto uždaviniai:

1.     suteikti pagrindinius amato verslumo įgūdžius Pasvalio r. gyventojams;

2.     suteikti praktinių įgūdžių leidžiančių savarankiškai pasigaminti gaminį.

Verslumo mokymus numatoma rengti  10 dienų. iš jų:

8 dienas vyks teoriniai ir praktiniai mokymai – amatų dirbtuvės. Didžioji mokymų dalis bus sudaroma iš praktinių mokymų . Teorinė dalis bus integruota į kiekvieną mokymų dieną. Projekto dalyviams bus pristatomi tradiciniai amatai, kurie susiję su gaminių gamyba. Planuojami amatai: vilnos vėlimo, mezgimo, molio keramikos gamybos, virvės ar juostų pynimo. Tai bus derinama pagal poreikį su dalyviais. Praktinių mokymų metu projekto dalyviai susipažins su skirtingais amatais. Savo rankomis pasigamins gaminį.

Mokymų dalyvių tikslinė grupė yra VVG teritorijos kaimo gyventojai.

P i r m ą   m o k y m ų  d i e n a „Kiti tradicinių amatų mokymai” (Programa)

2021 m. rugpjūčio 7 d. (šeštadienį), mokymų vieta: Raubonių vandens malūnas-karšykla-verpykla, Taikos g. 5, Raubonys, Saločių sen., Pasvalio r. sav.

Mokinsimės rišti šiaudinius sodus. Mokymus ves sertifikuota amatininkė – IRENA EITMINAVIČIENĖ

 

Dalyvių skaičius ribotas, registracija telefonu +370 698 14356
arba el.paštu raubonys@gmail.com

Finansuojama pagal  „2014-2020 m. Pasvalio rajono vietos plėtros strategijos“ priemonės „Prielaidų ekonominei veiklai kaime sudarymas“ veiklos sritį „Verslumo skatinimas, verslo patirties perėmimas“.

Parašykite komentarą