2021 m. spalio 4 ir 5 dienomis vyko nuotoliniai mokymai (per ZOOM) apie tai „Kaip išmokti parašyti gerą projektą”.

2021 metai Lietuvai ypatingi – laukia naujo ES investicijų laikotarpio pradžia ir naujos investicijos iš pagal ekonomikos gaivinimo planą. 2021 m. rugpjūčio 17 d. Lietuvą pasiekė pirmosios Europos Komisijos lėšos (avansas) – 289 mln. Eur., skirtos pradėti įgyvendinti Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plane „Naujos kartos Lietuva“ suplanuotas reformas. Daugiau apie planą, skaitykite ekspertų straipsnyje: www.innovate.lt

Pirmos dienos mokymų vadovės: dr. Ieva Adomaitytė-Subačienė, Indrė Šuolienė aptarė: kur ieškoti informacijos apie paraiškų teikimo galimybes, ką reikia žinoti apie ES paramą bei kitų fondų paramą (Norvegijos ir EEE parama, nacionalinės programos, Erasmus plius ir kt.) kokius svarbiausius dokumentus reikia peržiūrėti. Pristatė pagrindines administruojančias agentūras. Praktinė užduotis: kvietimo dokumentų analizė.

Aptarė Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo plane „Naujos karto Lietuva“ numatomas įgyvendinti reformas ir investicijas: kokios sritys bus finansuojamos ir kokia apimtimi, kokie suplanuoti rezultatai (rodikliai), kuriuos turėsime pasiekti, kada galimi artimiausi kvietimai.

Aptarė pagrindinius projektų rengimo etapus: nuo problemos analizės iki idėjos pagrindimo ir veiklų plano sudarymo. Praktinė užduotis grupėse: problemos analizė ir pagrindimas.

Antros dienos vadovės: dr. Ernesta Platukytė , Dr. Ieva Adomaitytė-Subačienė aptarė: kaip sudaryti projekto loginę veiklų struktūrą bei tvarkaraštį. Analizavome pavyzdžius kaip pateikti projekto pagrindimą, kad paraiška atitiktų iškeltus vertinimo kriterijus. Grupėse rengėme projektų paraiškų santraukas.

Darbo grupėse pristatymas ir aptarimas. Geriausio projekto konkursas (vertinimo pratybos). Klausimai – atsakymai.

 

Pasidžiaugimui tai, kad mūsų VVG administracijos ir kitų dalyvių sudaryta grupė sukūrė geriausia projekto idėją ir laimėjo konsultaciją, jeigu viena iš mūsų norėtų tą idėja įgyvendinti.

Parašykite komentarą