Informuojame, kad visoje Lietuvos teritorijoje nuo 2021 m. rugsėjo mėn. teikiamos nemokamos Mobiliųjų psichologinių krizių įveikimo paslaugos.

 Kas gali kreiptis?

Į Skambučių centrą gali kreiptis įstaigos ar įmonės administracija, bendruomenių vadovai, krizę patyrusių asmenų grupės, artimieji, bendradarbiai, kiti bendruomenės nariai.

Mobiliosios psichologinių krizių įveikimo komandos (MPKĮK) teikia krizinę pagalbą įstaigai, bendruomenei, šeimai/ asmenų grupei (kai paveikti 2 ir daugiau asmenys), įvykus savižudybei, smurtinei mirčiai, žmogaus dingimui, nelaimingam atsitikimui, kai buvo sužeistas ar žuvo žmogus, įvykus išprievartavimui, užpuolimui, kitokiam sukrečiančiam įvykiui.

 MPKĮK gali padėti vadovams suplanuoti krizės valdymo veiksmus, konsultuoti kaip ir kam pateikti informaciją apie įvykį, padėti nustatyti, kas gali būti labiausiai paveikti krizinio įvykio ir kokia parama tiems žmonėms tinkamiausia. Taip pat MPKĮK specialistai teikia individualias ir grupines konsultacijas paveiktiems asmenims.

Kaip teikiamos konsultacijos?

Pirminė konsultacija suteikiama nuotoliniu būdu, prireikus papildomai psichologų komanda atvyksta į įstaigą ar įmonę sutartu laiku. Paslaugą paprastai sudaro 2 konsultacijos administracijai bei individualios/ grupinės konsultacijos įvykio paveiktiems žmonėms. MPKĮK gali suteikti iki 5 tęstinių konsultacijų gyvai/ nuotoliniu būdu kiekvienam krizinio įvykio paveiktam žmogui. Karantino sąlygomis nesant galimybių susitikti gyvai, konsultacijos gali vykti nuotoliniu būdu.

 

Dėl Mobiliųjų psichologinių krizių įveikimo paslaugų galima kreiptis:

Telefono numeriu 1815 kasdien 08:00 – 20:00 val. (įskaitant savaitgalius)

El. paštu: mobilikomanda@krizesiveikimas.lt

 

Kilus klausimų dėl paslaugų galima kreiptis:

MPKĮK Skambučių centro vadovė Ingrida Bobinienė

El. p.: ingrida@krizesiveikimas.lt arba tel.: 8-609-37258

Paslaugas koordinuoja Valstybinis psichikos sveikatos centras, finansuoja LR Sveikatos apsaugos ministerija

Parašykite komentarą