VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra  („Litfood“) kviečia kaimo bendruomeninių ir jų skėtinių organizacijų, vietos veiklos grupių narius bei kitus kaimo gyventojus dalyvauti konkurse „Mūsų bendruomenės savanoris“ ir siūlyti kandidatus nominacijoms. Konkursas organizuojamas Savanorystės metams paminėti.

„Norime įvertinti ir pagerbti savanoriškoje veikloje labiausiai pasižymėjusius,  daug nuveikusius bei įkvėpimu savo kaimo ar viso krašto bendruomenei tapusius asmenis. Taip pat norėtume atkreipti visuomenės dėmesį į savanoriškos veiklos svarbą,“ – sako „Litfood“ Socialinio bendradarbiavimo skatinimo skyriaus vedėja Kristina Mockutė.

Konkurso tikslas – stiprinti savanoriškos veiklos motyvaciją bei dalintis informacija apie savanorystę kaimo bendruomeninėse ir jų skėtinėse organizacijose.

Nominacijų kategorijos:

1.    Nominacija „Už įkvepiantį įsitraukimą“.
Šiai nominacijai kviečiame teikti asmenis, kurie savanoriška veikla prisideda prie bendruomenei svarbių veiklų, atliepia į nuolatinius (talkų, labdaros akcijų, švenčių iniciavimas ir kt.) ar situacinius (susijusius su problemų sprendimu įgyvendinant projektus) bendruomenės poreikius, jų veikla yra įkvėpimas ir pavyzdys visai bendruomenei.

2.    Nominacija „Už novatoriškumą ir kūrybiškumą“.
Šiai nominacijai kviečiame teikti asmenis, kurie inicijuoja ir dalyvauja įgyvendinant kūrybingus ir unikalius sprendimus.

3.    Nominacija „Už universalumą ir įvairiapusiškumą“.
Šiai nominacijai kviečiame teikti asmenis, kurie savanoriškai prisideda prie bendruomenės veiklos visur ir visada kai tik reikia pagalbos.

4.    Nominacija „Jaunasis bendruomenės savanoris“.
Šiai nominacijai kviečiame teikti jaunus žmones nuo 14 iki 29 metų, kurie aktyviai dalyvauja savanoriškoje veikloje ir savo veikla ženkliai prisideda prie gerbūvio kūrimo bendruomenėje.

5.    Nominacija „Už telkiančią lyderystę“.
Šiai nominacijai kviečiame teikti asmenis, kurie savanoriškai koordinuoja bendruomenei svarbių veiklų organizavimą ir vykdymą, telkia ir skatina vietos bendruomenės narius dalyvauti savanoriškoje veikloje, demonstruoja lyderystę bendruomenės veikloje.

6.    Nominacija „Už ilgametę savanorystę“.
Šiai nominacijai kviečiame teikti asmenis, kurie savanoriškai ir nuosekliai 10 metų ir daugiau dalyvauja bendruomenės veikloje ir savo veikla ženkliai prisideda prie gerbūvio kūrimo savo bendruomenėje.

Kandidatų vertinimas ir apdovanojimai

Komisija, sudaryta iš VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūros, Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos bei Vietos veiklos grupių tinklo atstovų vertins ir atrinks 6 laimėtojus, po vieną iš kiekvienos nominacijų kategorijos.

Konkurso „Mūsų bendruomenės savanoris“ laimėtojai bus pagerbti ir apdovanoti baigiamajame konkurso renginyje 2022 m. spalio-lapkričio mėn.

TEIKITE ANKETAS IKI SPALIO 10 D.

Kas gali siūlyti nominantus

Nominuoti savo narius ar kaimo gyventojus, kurie nusipelno bendruomenės savanorio vardo, gali bendruomeninės, jų skėtinės organizacijos (rajoninė/krašto bendruomenių sąjunga) arba skėtinę kaimo bendruomeninę organizaciją atstovaujanti vietos veiklos grupė.

Kaip dalyvauti konkurse

1.    Užpildykite konkurso „Mūsų bendruomenės savanoris“ kandidato anketą
2.    Užpildytą anketą siųskite nuo rugsėjo 15 d. iki spalio 10 d. el. paštu  bendruomenes@litfood.lt.

2022-uosius Lietuvos Respublikos Seimas paskelbė Savanorystės metais, siekiant ne tik pažymėti savanorystės įteisinimo Lietuvoje dešimtmetį, bet ir atkreipti visuomenės dėmesį į savanoriškos veiklos svarbą.

Savanorystė yra veikla, kai žmogus dalį savo laiko, energijos, žinių ir asmeninės patirties atiduoda dirbant bendruomenei ir visuomenei naudingą darbą, negaunant už tai jokio piniginio atlygio yra reikšminga bendruomenei. Tai galimybė kiekvienam bendruomenės nariui panaudoti savo gebėjimus ir patirtį bendruomenės labui, gauti naujų įgūdžių, įsitraukti į darbą ir pakeisti bendruomenės gyvenimą.

Daugiau informacijos: tel. +370 686 25463, bendruomenes@litfood.lt.

Parašykite komentarą