Tęsiamas seminarų ciklas, skirtas geriausioms užsienio praktikoms aptarti socialinio verslumo srityje. Lapkričio mėnesį pristatytomas seminarą apie Jungtinės Karalystės (toliau – JK) patirtį, ypatingą dėmesį skiriant socialinei sanglaudai ir vietos bendruomenių kūrimui per socialinį verslumą ir socialines inovacijas, ypač atokiuose regionuose bei kaimo vietovėse. Renginys yra LISVA antrus metus (iki 2023 m.) įgyvendinamo projekto „Drąsa veikti ir keistis“ dali.

Kodėl šiame renginyje daugiausia dėmesio skirsime JK patirčiai? „JK šiuo metu yra daugiau nei 100 000 socialinio verslo įmonių ir jos įneša į JK ekonomiką 60 mlrd. svarų, įdarbindamos 2 mln. žmonių. Beveik ketvirtadalis socialinių įmonių (23 proc.) veikia labiausiai nepasiturinčiose JK bendruomenėse, o socialinės įmonės šiose vietovėse apyvarta ir darbuotojų skaičius yra didesnis nei turtingesnėse vietovėse. Teigiamas socialinis ir aplinkosauginis poveikis yra svarbiausias socialinio verslo prioritetas, didžioji dauguma (84 proc.) teigia, kad šis poveikis yra toks pat svarbus kaip ir kaina. Rengiantis COP26, šios įmonės taip pat tvirtai įsipareigojo kovoti su klimato kaita – du trečdaliai socialinių įmonių (67 proc.) teigė, kad įsipareigojo kovoti su klimato kaita į savo reglamentuojančius dokumentus arba ketina tai padaryti. . Be to, viena iš penkių (20 proc.) socialinių įmonių sprendžia klimato krizę kaip savo pagrindinę misiją. Socialiniai verslai tai ta sritis, verslui vadovauja moterys – šis sektorius bus pirmasis, pasiekęs lyčių lygybę, o 47 procentams socialinių įmonių dabar vadovauja moterys. (Šaltinis – https://home.barclays/news/press-releases/2021/10/barclays-and-social-enterprise-uk-report-a-record-breaking-rise-/)

Šis seminaras yra finansuojamas iš Lietuvos kaimo tinklo techninės pagalbos priemonės pagal programą „Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai: Europa investuoja į kaimo vietoves“, vykdant projektą „Drąsa veikti ir keisti“ įgyvendinamas kartu su Britų ambasada ir su Social Enterprise UK. Renginio partneriai – Didžiosios Britanijos ambasada, Parlamentinis demokratijos forumas, Social Enterprise UK, Vietos veiklos grupių tinklas.

Daugiau informacijos atsiųsime užsiregistravusiems REGISTRACIJA iki spalio 28 d.

Parašykite komentarą