2022-12-16 įvyko net du susitikimai su VVG teritorijos sektorių (valdžios ir verslo) atstovais. Visi jie buvo supažindinti su paramos galimybėmis ir strategijos rengimo metodika. Susitikimų metu buvo išgrynintos ir užfiksuotos pagrindinės problemos ir poreikiai. Aptartas strategijos rengimas “iš apačios į viršų”.

Pirmosios dalies pokalbio su valdžios atstovais metu buvo aptarti Pasvalio r. privalumai: geros žemės, geras vanduo, sąlyginai pigus būstas, Via Baltica kelias ir Rail Baltica geležinkelio linija (ko pasekoje – geras susisiekimas), stiprios bendruomenės.. Pokalbio metu paminėti ir trūkumai, kuriais tapo informacijos stoka apie lankytinas vietas ir nakvynė/apgyvendinimas rajono lankytojams bei svečiams. Valdžios atstovai nuogąstavo, kad rajone stipriai mažėja gimstamumas bei didėja išvykstančio jaunimo skaičiai. Atsižvelgiant į tai, buvo nuspręsta, kad būtina „investuoti“ į jaunus žmones – ieškoti gabių jaunuolių, skatinti jų verslumą, padėti realizuotis naujiems talentams, kurti platformas veiklaus jaunimo idėjų sklaidai.

Antroje susitikimų dalyje Pasvalio rajono būsimi ir esami verslininkai, negailėdami savo laiko, įdomiai diskutavo apie mūsų rajono verslo poreikius, apie iššūkius su  kuriais jie susiduria, kaip jie sprendžiami, kaip verslas gali prisidėti prie kaimo gyventojų geresnės gyvenimo kokybės. Pokalbiu ir diskusija buvo siekiama numatyti tinkamas priemones vietos projektų finansavimui.

Susirinkusieji buvo supažindinti su LEADER metodu, jo tikslais ir prioritetais.  Pristatytos VPS verslo priemonės ir jų intensyvumas.

Susitikimus kuravo lektorė, turinti ilgametę patirtį strategijų klausimais, Kauno technologijos universiteto docentė, daktarė Nida Kvedaraitė.

Ačiū visiems susirinkusiems, negailėjusiems minčių, idėjų ir savo brangaus laiko. Viskas dėl gražesnės mūsų rajono ateities !

 

 

Parašykite komentarą